Cremet karrysuppe

Lækker, cremet karrysuppe med blancheret torsk.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 4 personer eller forret til 6 personer

Det skal du bruge:
800 g torskefilet
2 grønne porretoppe
1 rød peberfrugt
2 spsk. smør
4 spsk. mild, god karry
2 spsk. gurkemeje
1½ l hønsekødssuppe
½ l piskefløde
1 knsp. caynnepeber
Salt og friskkværnet peber

Lav også: Rejer i wok

Sådan gør du:
Snit den grønne del af en grundigt vasket porre i tynde skiver på skrå. Dyp skiverne i kogende vand i 15 sekunder og læg dem derefter direkte over i iskoldt vand. Skær peberfrugten i fine tern. Smelt smør i en tykbundet gryde ved middelstærk varme. Tilsæt karry og brun det af. Karry bliver stærkere og får mere smag, jo hårdere du rister den. Gå lidt forsigtigt til værks, hvis du er ny i karrybrænderiets kunst. Tilsæt gurkemeje og hønsekødssuppe og bring grydens indhold i kog.

Gør fisken klar, mens suppen varmer op. Mærk efter, at fileterne er helt benfri, og skær kødet i små tern på 2-3 cm. Skru helt ned for varmen, når suppen koger. Tilsæt torsketern og undgå, at suppen kommer i kog! Fisken skal kun have 2 minutter, så bliver den blød og hvid hele vejen igennem.

Tag forsigtigt fiskekødet op med en hulske, læg det i en dyb tallerken og dæk med stanniol. Hæld fløde i gryden, lad suppen simre i 5 minutter og smag derefter til med cayennepeber, salt og friskkværnet peber. Sluk for gryden, tilsæt de blancherede porrer og rød peber og til sidst med forsigtighed fisken. Suppen kan herefter varmes lidt, hvis det er nødvendigt, men den må endelig ikke koge. For meget varme vil gøre fiskekødet tørt og sejt. Servér omgående suppen, mens torsketernene er bløde og lækre.

Nyd din cremede karrysuppe med at stykke sprødristet brød - det er klædeligt.