fed fisk

Pandekager med laksemousse

12. september Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Man behøver ikke at begrænse sig til kun at spise pandekager om morgenen. Her får du en velsmagende opskrift på pandekager med laksemousse.
4 personer
Pandekager:
2 dl hvedemel
½ dl grahamsmel
½ tsk. salt
2 æg
2½ dl mælk
1½ spsk. olivenolie
Smør til stegning
Laksemousse:
250 g filet royal af koldrøget laks
⅓ fennikel
2 dl cremefraiche 38 %
½ citron
Sukker
Salt og peber
Til servering:
100 g frisk spinat
150 g rejer
Friske spirer, f.eks. løgspirer

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel og salt.
  2. Rør æg, mælk og olie sammen, og pisk det i dejen lidt ad gangen, til den er glat og uden klumper. Lad gerne dejen hvile køligt i 20 minutter, og justér evt. konsistensen med mere mælk.
  3. Steg gyldne pandekager et par minutter på hver side i lidt smør på en pande.
  4. Fyld pande­kagerne med spinat, laksemousse, rejer og løgspirer eller andre friske spirer.

Laksemousse:

  1. Gå laksen efter for skind og ben.
  2. Blend den med en stavblender sammen med mindre stykker af fennikel, cremefraiche og 1 spsk. citronsaft til en ensartet, men gerne lidt grov konsistens.
  3. Smag til med ­citronsaft, sukker, peber og evt. lidt salt.

Sponsoreret indhold