Tirsdag d. 1. oktober 2013 - af Kim Gravenhorst. Foto: Jacob Ljørring
Røræg med ristet tun
Lækker slankeopskrift, der kan bruges både som frokost- og hovedret. Den ristede tun er krydret med hvidløg og chili, og hele retten er pyntet med hakket dild.

1 portion
Ingredienser til røræg med ristet tun
½ dåse tun i vand
2 æg
Salt
1 spsk. rapsolie
1 hakket fed hvidløg
Lidt finthakket chili
1 lille hakket tomat
1 spsk. hakket dild
1 skive groft brød
Evt. lidt salat til pynt
PRØV OGSÅ: Laks i fennikelsuppe
Fremgangsmåde til røræg med ristet tun
Lad tunen dryppe godt af i en sigte.
Rør æggene sammen i en skål og krydr dem med lidt salt.
Opvarm ½ spsk. olie på en slip let-pande og hæld æggemassen på. Rør den til røræg og hæld rørægget over på en tallerken.
Varm resten af olien op på panden og svits hvidløget heri et øjeblik. Tilsæt derpå tun, chili og tomat og lad det riste i
1 minut.
Krydr med lidt salt og
dild og anret tunblandingen sammen med rør-
æg, brød og evt. lidt salat.
Energi pr. portion
574 kcal / 2403 kJ
Fedt: 26 gram
Kulhydrat: 40 gram
Protein: 43 gram
Kostfibre: 6 gram