mager fisk
Ovnbagte rødspættefileter
22. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Her får du en velsmagende ret, der er dejlig nem at lave. De ovnbagte rødspættefileter får selskab af både ovnbagte grøntsager og en skøn tomatsauce.

4 personer
Ovnbagte rødspættefileter:
8 rødspættefileter
2 dl hvedemel
2 æg
3 dl rugmel
Salt og peber
Ovnbagt grønt:
3 rødløg
2 bagekartofler
½ lille knoldselleri
400 gulerødder eller andre rodfrugter, f.eks. rødbeder
2½ spsk. olivenolie
Salt og peber
1 bundt kruspersille
Tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
½ frisk rød chili
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1½ dl grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde:
Ovnbagt grønt:
- Tænd ovnen på 185° varmluft.
- Skær rødløg i grove både, og pil lagene lidt fra hinanden.
- Skær kartofler, knoldselleri og gulerødder i store, mundrette stykker, og bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, salt og peber.
- Bag grøntsagerne møre i ovnen i ca. 30 minutter.
- Bland grofthakket persille i lige inden servering.
Tomatsauce:
- Blend hurtigt alle ingredienserne til tomatsaucen sammen i en blender og opvarm dem i en gryde.
- Lad saucen simre i 20-30 minutter, og smag til med salt og peber.

Læs også
Rødspætter med asparges og rejer
- Dup rødspættefileterne tørre, og vend dem i hvedemel, dernæst sammenpiskede æg, og til sidst rugmel blandet med salt og peber.
- Læg fiskefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter.

Læs også