mager fisk

Ovnbagte rødspættefileter

22. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Her får du en velsmagende ret, der er dejlig nem at lave. De ovnbagte rødspættefileter får selskab af både ovnbagte grøntsager og en skøn tomatsauce.
4 personer
Ovnbagte rødspættefileter:
8 rødspættefileter
2 dl hvedemel
2 æg
3 dl rugmel
Salt og peber
Ovnbagt grønt:
3 rødløg
2 bagekartofler
½ lille knoldselleri
400 gulerødder eller andre rodfrugter, f.eks. rødbeder
2½ spsk. olivenolie
Salt og peber
1 bundt kruspersille
Tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
½ frisk rød chili
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1½ dl grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde:

Ovnbagt grønt:

  1. Tænd ovnen på 185° varmluft.
  2. Skær rødløg i grove både, og pil lagene lidt fra hinanden.
  3. Skær kartofler, knoldselleri og gulerødder i store, mundrette stykker, og bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, salt og peber.
  4. Bag grøntsagerne møre i ovnen i ca. 30 minutter.
  5. Bland grofthakket persille i lige inden servering.

Tomatsauce:

  1. Blend hurtigt alle ingredienserne til tomatsaucen sammen i en blender og opvarm dem i en gryde.
  2. Lad saucen simre i 20-30 minutter, og smag til med salt og peber.
  1. Dup rødspættefileterne tørre, og vend dem i hvedemel, dernæst sammenpiskede æg, og til sidst rugmel blandet med salt og peber.
  2. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter.

Sponsoreret indhold