mager fisk

Rødspætter med asparges og rejer

21. maj Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Den danske sommer indbyder til lækkert mad! Her får du opskriften på helstegt rødspætte med fyld af asparges og rejser.
4 personer
Rødspætter:
4 hele rødspætter
1 dl rugmel
Salt og peber
Smør til stegning
Aspargesfyld:
4 hvide asparges
8 grønne asparges
20 g smør
2 spsk. hvedemel
½ dl vand
1 dl mælk
85 g rejer
1 citron
Salt og peber
Til servering:
1 bundt frisk dild
1 håndfuld krus-persille
Kogte nye kartofler

Fremgangsmåde:

Aspargesfyld:

Skræl de hvide asparges. Kassér den nederste del af begge typer asparges, og skær resten i mindre stykker.

Kog hvide asparges i letsaltet vand i 3 minutter. Læg grønne asparges i vandet det sidste minut.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Smelt smør i en gryde, og rist melet gyldent. Rør vand og mælk i, og kog saucen op. Tilsæt asparges og rejer.

Smag til med lidt citronsaft (gem resten af citronen til servering), salt og peber.

Løsn rødspættefileterne fra benet, så der bliver en lomme til fyldet.

Vend fisken i rugmel, salt og peber.

Steg dem i smør i 2-4 minutter på hver side.

Anret fyldet i rødspætternes lommer, og servér med dild, persille, citronbåde og kogte kartofler.

Sponsoreret indhold