skaldyr
Skaldyrsrisotto
9. april Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Er du vild med skalddyr, så vil du elske denne opskrift på skaldyrsrisotto. Retten er fyldt med velsmagende ingredienser, der er med til at give retten masser af smag.

2 personer
Skaldyrsrisotto:
2 skalotteløg
15 g smør
2 dl risottoris
1 dl hvidvin
4 dl grøntsagsbouillon
40 g gruyere
200 g champignoner
1 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
100 g frisk spinat
4 skiver røget laks
100 g rejer
40 g parmesan
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Hak løg fint, og steg dem et par minutter i smør i en gryde.
Vend ris i, og lad dem opsuge fedtstoffet.
Hæld vin over, og kog, til det er fordampet.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Lad risottoen småkoge i 15-20 minutter, og tilsæt bouillon lidt ad gangen, så risene løbende opsuger væsken.
Rør revet gruyere i, når risene er møre, men stadig har lidt bid. Forbered fyldet, imens risottoen simrer.
Skær champignoner i kvarter, og steg dem sammen med presset hvidløg i olie, til de bliver bløde.
Vend spinat i, og tag fyldet fra panden, når bladene falder sammen.
Skær laks i strimler, og rør dem med spinatblandingen sammen med rejer og høvlet parmesan.
Vend fyldet i den færdige risotto, krydr med salt og peber, og varm igennem.

Læs også