Lørdag d. 23. marts 2013 - af Kim Gravenhorst/Foto: Jacob Ljørring
Påskebrød med æg
Bag et lækkert og dekorativt påskebrød pyntet med æg og sorte sesamfrø

6 personer
Ingredienser til påskebrødet

Brød
1 g safran
25 g gær
½ tsk. salt
1 dl lunkent vand
2 æg
1 spsk. sukker
Revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
150 g fuldkornsmel
Ca. 350 g hvedemel
Æg til pensling
Fyld og pynt
6 æg
2 tsk. sorte sesamfrø
Lav også: Naanbrød
Sådan gør du
Rør safran, gær, salt og lunkent vand sammen i en skål. Pisk æg og sukker sammen med citronskal og -saft
og rør massen ned i gærblandingen. Rør fuldkornsmelet i og tilsæt derpå hvedemel, til dejenkan æltes uden at hænge for meget fast i fingrene. Læg dejen i en smurt springform og læg de rå æg ovenpå.
Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag
brødet i ca. 35 min. ved 180°.
Prøv en lækker forårstallerken - se her