Citronkylling

Kylling med lækker, syrlig smag

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Citronkylling:

1 hel kylling, ca. 1300 g

Marinade:

¾ dl friskpresset citronsaft
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano

Til skyen:

Salt
Peber og honning

Salat:

100 g baby leaves
½ spsk. citronsaft
2 spsk. olie
Salt

Tilbehør:

500 g frisk fuldkornspasta kogt efter anvisningen på pakken

Prøv også: Kyllinge-nuggets med pommes frites

Sådan gør du:

Kylling:


Rens og skyl kyllingen. Del den i 8 lige store stykker og læg disse med skindsiden nedad i et ovnfast fad. Hæld den sammenrørte marinade over og lad det trække, til ovnen er opvarmet til 200°. Sæt fadet i ovnen i 20 min. Vend kyllingestykkerne og steg dem i yderligere ca. 25 min., eller til de netop er gennemstegte. Giv dem evt. grill mod slutningen. Si skyen og skum den for fedt. Bring skyen i kog, lad den koge lidt ind og smag til med salt, peber og honning.

Salat:

Skyl salatbladene grundigt og dup dem tørre. Vend dem med citronsaft, olie og lidt salt. Vend salaten med den afdryppede pasta.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Medister af kyllingekød