kylling

Hønsekødssalat

7. maj Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Hjemmelavet hønsekødssalat er en klar favorit på frokostbordet. Denne udgave indeholder både friske asparges, champignoner og sprødstegt bacon. Perfekt til lune sommerdage.
4 personer
Hønsekødssalat:
700 g kyllingeoverlår
1 bundt grønne asparges
1 løg
2 laurbærblade
2 stilke frisk timian
1 tsk. groft salt
½ tsk. hele peberkorn
1 liter vand
120 g bacon i skiver
150 g champignoner
3 forårsløg
Salt og peber
Dressing:
30 g cornichoner
½ bundt purløg
2 spsk. mayonnaise
1 dl cremefraiche 18 %
1 tsk. karry
Til servering:
8 skiver rugbrød
½ hovedsalat
Ærteskud

Fremgangsmåde:

Kog kyllingelårene i en gryde sammen med de nederste ender af asparges, løg skåret i kvarter, laurbærblade, timian, salt og peber i ca. 25 minutter.

Tag kyllingelårene op, og pil kødet fra skind og ben. Kog champignoner skåret i kvarter i kyllingelagen i 5 minutter. Kog hele forårsløg og asparges med i de sidste par minutter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skær asparges og forårsløg i mindre bidder.

Steg bacon sprødt, skær dem i mindre stykker, og vend dem med resten af salaten og dressing.

Krydr med salt og peber, og anret hønsekødssalaten på rugbrød dækket med et par salatblade. Top med ærteskud.

Dressing: Snit cornichoner i små stykker, hak purløg fint, og bland begge dele med mayonnaise, cremefraiche og karry.

Sponsoreret indhold