kylling

Kartoffel-porre-suppe med kylling

29. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Nem hverdagsmad, som er klar på en halv time. Suppen er cremet, fyldig og virkelig velsmagende!
4 personer
Kartoffel-porre-suppe med kylling:
2 porrer
Smør til stegning
3 fed hvidløg
600 g kartofler
5 dl hønsebouillon
5 dl kogende vand
2 laurbærblade
Salt og peber
400 g kyllingebrystfilet
Olivenolie til stegning
2½ dl madlavningsfløde 18 %
Til servering:
Flute
Purløg

Fremgangsmåde:

  1. Snit porrer i tynde ringe. Sautér dem bløde i smør ved middelvarme sammen med finthakket hvidløg.
  2. Skær kartofler i tern, og lad dem stege med i et par minutter. Hæld varm bouillon, vand og laurbærblade over. Krydr med salt og peber, og lad suppen koge under låg i ca. 25 minutter.
  3. Dup kyllingekødet tørt, og krydr det med salt og peber. Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en pande, og steg dem færdige ved middelvarme 3-4 minutter på hver side.
  4. Mærk efter, om kartoflerne i gryden er møre.
  5. Fjern laurbærbladene, og blend suppen med en stavblender til en ensartet konsistens.
  6. Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og vend dem i sammen med fløde.
  7. Smag suppen til med salt og peber. Justér evt. konsistensen med mere vand eller fløde, og servér med flute og klippet purløg på toppen.

Sponsoreret indhold