Kylling i grøn karry

Skøn ret til hverdag og weekend.

Foto: Anton G. Skov

4 personer

Det skal du bruge:
400 g kyllingeinderfilet
1 spsk. raps- eller olivenolie
Evt. 1 stilk citrongræs
1 løg
1 spsk. revet, frisk ingefær
Evt. 1 bundt frisk koriander
2 spsk. grøn karrypasta
400 g rosenkål
3 porrer
1 dåse kokosmælk light
Saften fra 1 lime
Salt og peber

Tilbehør
Kogte fuldkornsris (1 dl rå ris pr. person)

Prøv også: kyllingesalat

Sådan gør du:
1. Opvarm 1 tsk. olie i en bred gryde eller wok, brun kyllingestykkerne heri, til de er gennemstegte, og lad dem hvile på et stykke køkkenrulle.

2. Skær bund og top af citrongræsset og fjern det yderste lag. Hak det sammen med løg, ingefær og evt. ½ bundt koriander i en foodprocessor. Hæld massen i gryden sammen med resten af olien og den grønne karry. Rør det hele godt igennem ved middelstærk varme.

3. Skær stokken af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær kålene i kvarter og porrerne i skiver på ca. ½ cm's tykkelse. Hæld det hele i gryden og rør godt rundt.

4. Tilsæt kokosmælk og lad retten simre i 10 min., til saucen begynder at blive tyk. Tilsæt så kyllingekødet og lad retten koge kortvarigt igennem. Smag til med limesaft, salt og peber. Servér retten med kogte fuldkornsris og pynt med koriander.

Grøntsager pr. person
250 g
Energi pr. person
3000 kJ (720 kcal)
Protein: 20 % (33 g)
Kulhydrat: 50 % (90 g)
Fedt: 30 % (25 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1/6 af retten med 1½ dl kogte ris.

Tip!
Grøn karrypasta er en våd krydderiblanding af bl.a. grøn chili, hvidløg og citrongræs. Den fås på glas i de fl este velassorterede supermarkeder.

Prøv også: Tarteletter med kylling og asparges