Kyllingefrikadeller med fritter og tzatziki

Sådan gør du
Fritter
- Tænd ovnen på 180°.
Skrub og skær søde kartofler i stave. - Fordel dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
- Vend dem i olie, og krydr med salt og peber.
- Bag fritterne i ovnen i 30-40 minutter, til de er møre og sprøde.
Kyllingefrikadeller
- Skyl gulerod, pil løg, og riv begge dele.
- Skyl spinat, og hak den fint.
- Bland gulerod, løg og spinat sammen med kylling i en skål.
- Tilsæt æg, og rør godt rundt.
- Pil hvidløg, hak det fint, og bland det i farsen.
- Form farsen til 10 lige store frikadeller.
- Steg frikadellerne i olie på en pande ved middel varme, til de er gennemstegte og gyldne på begge sider.
Tzatziki
- Pil og pres hvidløg.
- Skyl agurk, flæk den på langs, og riv den.
- Bland skyr med agurk og hvidløg i en skål.
- Krydr med salt og peber.
- Servér kyllingefrikadeller med fritter og tzatziki.
Tip
Hvis du gerne vil undgå, at tzatzikien bliver for flydende, kan du drysse den revne agurk med salt og lade den dryppe af i en sigte i ca. 15 minutter.
Skyl dernæst saltet af agurken, dup den tør, og bland den med de øvrige ingredienser.
Energiberegning
Aftensmad: 500 kcal
Protein: 54 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 43 g
Kostfibre: 8 g

Inspiration
Vægttab er lidt som et kalorieregnskab. Det handler om, hvor meget du spiser i forhold til, hvor meget du forbrænder. Få inspiration til, hvordan du let sammensætter et måltid med færre kalorier men med masser af smag og energi. Her er både opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Derudover får du madplaner til fire uger og et effektivt træningsprogram.
”Sundt & Sjovt – kalorielette retter” af Stephanie Agger,
Anton Fabricius, Amalie Vestergaard og Patrick Brylov
Lindhardt og Ringhof 208 sider, vejl. pris 249,95 kr.
”Sundt & Sjovt – Sundere Stærkere Lettere” af
Stephanie Agger, Anton Fabricius og Patrick Brylov.
Lindhardt og Ringhof 208 sider, 249,95 kr.

Nu er jeg ægte glad