Kage og dessert
Amerikanske pandekager med blåbærhonning
27. november 2009 af Lone Viggers. Foto: Anton G. Skov
Du kan servere de små amerikanske pandekager til brunch og selv vælge, om tilbehøret skal bestå af honning, marmelade, sirup eller smør. Velbekomme!

Opskrift på pandekager med blåbærhonning
Det skal du bruge:
6 personer, ca. 20 stk.
1 dl grahamsmel,
2 dl hvedemel,
1 æg,
1 spsk. sukker,
1 tsk. bagepulver,
1 knivspids salt,
2 spsk. oliemargarine,
3 dl kærnemælk,
ca. 200 g blåbær, friske eller optøede frosne,
¾ dl flydende honning.
Pandekager med bærskum og nougatis
Sådan gør du:
1. Rør alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål.
2. Kom 4-6 klatter dej på panden ad gangen, hver af ca. 1½ spsk dej. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune på begge sider.
3. Rør blåbærrene med honningen og server til pandekagerne.
Energi pr. person: 1100 kJ (260 kcal): Protein: 9 % (6 g) Kulhydrat: 71 % (46 g) Fedt: 20 % (3 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
1 pandekage med 2 tsk. blåbærhonning som dessert eller mellemmåltid.