Kage og dessert

Citronmåne

30. maj Af Iben Devantie. Foto: Stine Christiansen.
Denne opskrift er fra bogen “Søde favoritter” af Iben Devantie, som er uddannet chocolatier og tidligere deltager i ”Den store bagedyst”. Efter hun fik konstateret diabetes, gik hun straks i gang med at udforske og udvikle kageopskrifter uden raffineret hvidt sukker.
10 personer
Dej 1:
1 vaniljestang
200 g blødt smør
140 g Sukrin finesse
4 æg str. L
5 æggeblommer
160 g kagemel eller hvedemel
40 g kartoffelmel
1 usprøjtet citron
Dej 2:
150 g Odense marcipan uden tilsat sukker
40 g Sukrin finesse
65 g blødt smør
2 æg str. M/L
Citronglasur:
½ dl piskefløde
50 g Sukrin melis
1 usprøjtet citron
50 g hvid sukkerfri chokolade
Springform:
En springform, 22-26 cm i diameter

Fremgangsmåde:

Dej 1: Tænd ovnen på 180°.

Flæk ­vaniljestangen og skrab kornene ud.

Rør dem sammen med smør og Sukrin finesse i en skål med en elpisker.

Tilsæt æg og æggeblommer et ad gangen, og pisk godt.

Bland kagemel og kartoffelmel, og rør i dejen.

Skyl og riv citronen fint, og pres saften af citronen.

Bland citronskal og 2 spsk. ­citronsaft i dejen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dej 2: Bland marcipan, Sukrin finesse, det bløde smør og æg i en skål – brug dine fingre og hænder til at ælte det godt sammen.

Samling af dejene: Vend nu dej 1 og 2 sammen med en dejskraber, og hæld den samlede dej i en smurt springform. Bag kagen i den varme ovn i 35-40 minutter, til den er gylden og giver efter ved et let tryk. Lad den afkøle helt, inden den får glasur på.

Glasur: Hæld fløden i en gryde, og giv den et lille opkog.

Skyl og riv skallen af 1 citron.

Pres saften af citronen, så du har ca. ½ dl citronsaft.

Rør Sukrin melis, citronskal og citronsaft i fløden.

Hæld citronblandingen over den ­hvide chokolade i en skål, og rør det godt sammen.

Lad det køle lidt af, inden du fordeler glasuren over kagen. Servér.

Sponsoreret indhold