Fastelavnsboller med grøn glasur

Fastelavnsboller med grøn glasur, flødeskum og remonce
Ingredienser til fastelavnsboller
Ca. 15 stk.
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
Æg til pensling
Remonce
90 g smør
125 g sukker
Fyld
Flødeskum af 5 dl piskefløde
Glasur
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand
Alternativ til fastelavnsboller med grøn glasur: Fastelavnsboller med flødeskum og jordbærmarmelade
Fremgangsmåde
Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og tilsæt det hele til melblandingen. Ælt dejen smidig og blank og lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.
Rør smør og sukker sammen til remoncen.
Del dejen i 15 boller og rul disse ud på et melet bord til en 1 cm tyk firkant. Fordel remoncen på stykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så remoncen lukkes helt inde, og sæt bollerne på en plade med bagepapir med samlingen nedad. Pensl med æg og bag bollerne nederst i ovnen ved 200° i 20 min. Lad dem afkøle på en rist. Skær et snit i hver bolle og fyld flødeskum i.
Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.