Frisk citrontærte

Lone Landmands friske citrontærte
Ca. 10 stykker
Ingredienser
Dej
100 g smør
150 g mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
Tærtefyld
2½ dl letmælk
2½ dl fløde
50 g rørsukker
1 vaniljestang
3 æggeblommer
2 top-tsk. majsstivelse
Skallen af 2 fuldmodne,
usprøjtede citroner

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Fremgangsmåde fransk citrontærte
Dej: Smelt smørret over svag varme. Afmål mel, rørsukker og bagepulver i en røreskål. Tilsæt smørret og saml hurtigt dejen. Hæld den ud i tærteformen og pres den op langs formens sider og dernæst ud i bunden, så der er et pænt, ensartet lag overalt. Sæt tærtefadet i fryseren, mens du tilbereder fyldet.
Fyld: Hæld mælk og fløde i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt halvdelen af rørsukkeret og den flækkede vaniljestang og varm blandingen op, til den begynder at dampe.
Pisk imens æggeblommerne med den anden halvdel af rørsukkeret og majsstivelsen i en røreskål. Hæld den dampende flødeblanding i æggemassen under piskning og hæld hele blandingen tilbage i gryden. Varm blandingen op under piskning og lad cremen koge i ca.
1 minut. Tag gryden af varmen, lad cremen køle lidt af og riv så den gule skal af citronerne direkte ned i cremen - men kun det gule, absolut ikke det hvide og bitre.
Tærte: Hæld fyldet i den iskolde tærtebund og sæt fadet direkte i ovnen. Bag tærten i 25-30 min., eller til den er fint gylden i kanten og på overfladen. Tiden afhænger af din ovn. Lad tærten køle helt af før servering.

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
Populære opskrifter på udeoghjemme.dk


