Kage og dessert
Halloween-cookies med edderkopper
24. oktober Opskrift udviklet af Maria Vestergaard. Foto: Castus.dk
Disse søde og lidt uhyggelige halloween-edderkopper er perfekte til kagebordet eller som en lækker dessert.

15 personer
Cookies
100 g blødt smør
80 g brun farin
80 g sukker
1 æg
100 g peanutbutter
120 g hvedemel
80 g havregryn
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
100 g mørk chokolade
Edderkopper
1 pakke Castus frugtrulle (f.eks. nøddemix)
100 g mørk chokolade
En smule flormelis til glasur
Sådan gør du
- Pisk smør, brunfarin og sukker godt sammen.
- Tilsæt æg og peanutbutter og pisk det nogle få sekunder.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig.
- Hak chokoladen groft og bland alle ingredienserne sammen.
- Lad evt. dejen hvile i køleskabet 20min, så den er lettere at arbejde med.
- Form kugler af ca. 30 gram og placer dem på en bageplade med bagepapir med god afstand til hinanden.
- Bag kagerne ved 190 graders almindelig ovn i ca. 6-7min.
- Tag kagerne ud og pres forsigtigt hul i kagen med bagsiden af en ske.
- Bag kagerne yderligere 6-7min og pres evt. hullet dybere når kagerne er færdigbagte.
- Lad dem afkøle helt på en rist.
- Smelt chokoladen og tegn små ben på kagerne.
- Rul frugtrullen til kugler af ca. 25 g.
- Tegn øjne på kroppen vha. glasur og chokolade.
- Placer kroppen på kagen.

Læs også