Kage og dessert

Islagkage

6. juni Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Nyd denne lækre lagkage med jordbær-rabarberfyld på en velsmagende kiksebund. Den er perfekt til de lune sommerdage!
10 personer
Bund:
260 g Bastogne-kiks
65 g mandelmel
140 g smør
Jordbær-rabarber-isfyld:
4 stilke rabarber
200 g jordbær, evt. fra frost
75 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
4 æggeblommer
80 g flormelis
4 dl piskefløde
Friske jordbær til pynt

Fremgangsmåde:

Knus Bastogne-kiksene helt fint, og bland dem med mandelmel og smeltet smør.

Beklæd en rund form (diameter ca. 24 cm) med bagepapir i bunden og kageplast op ad kanterne.

Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en grydeske.

Stil bunden køligt i mindst 1 time.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jordbær-rabarber-isfyld: Skær rabarber i skiver, og giv dem et opkog i en gryde sammen med jordbær, sukker og vaniljepulver. Lad det ­simre til en tyk grød i ca. 10 minutter.

Mos massen med en grydeske, så den bliver ensartet, og lad den afkøle helt i køleskabet eller evt. i fryseren.

Pisk æggeblommer og flormelis lyst og luftigt i 5-7 minutter.

Pisk fløden til let skum, og vend flødeskummet i æggemassen lidt ad gangen. Vend jordbær-rabarbermassen i.

Hæld ismassen oven kiksebunden, og stil kagen i fryseren mindst 3-4 timer, men gerne natten over.

Lad kagen optø lidt i køleskabet ca. 45 minutter inden servering.

Pynt med friske jordbær.

Sponsoreret indhold