Kage og dessert

Jordbær-appelsin-dessert

25. juli Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.
En himmelsk kombination af saftige jordbær og forfriskende appelsin i en sommerlig dessert, der er perfekt til de lune sommeraftener.
5 personer
Jordbær-appelsin-dessert:
200 g jordbær
2 spsk. sukker
9 blade husblas
250 g yoghurt natural 3 %
200 g cremefraiche 38 %
100 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
En springform (Ø 20 cm)
Pynt:
Jordbær
10 nødder eller mandler

Fremgangsmåde:

Skyl og nip jordbærrene – gem et par stykker til pynt.

Blend jordbær og sukker i en blender.

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Smelt 2 udblødte husblasblade over vandbad, og rør dem i jordbærpuréen.

Pisk yoghurt sammen med cremefraiche og flormelis, og tilsæt 1 spsk. revet appelsinskal.

Pres 2 spsk. appelsinsaft over en pande, og varm appelsinsaften op.

Smelt de resterende 7 blade husblas i appelsinsaften, og vend det i yoghurtblandingen.

Læg yoghurt og jordbærpuré skiftevis i en springform.

Sæt husholdningsfilm over formen, og lad den stå på køl natten over.

Pynt: Top jordbær-appelsin-desserten med halverede jordbær og hakkede nødder eller mandler, og servér.

Sponsoreret indhold