Kage og dessert

Karamelcreme

3. oktober Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.
Brug karamel­cremen i nogle af de andre opskrifter her på siderne eller som smørbart pålæg i stedet for honning eller Nutella.
1 personer
Karamelcreme:
1 glas
1 dåse kondenseret mælk
Et patentglas

Fremgangsmåde:

  1. Åbn dåsen med kondenseret mælk, og hæld indholdet i et lufttæt patentglas. Sørg for, at gummi­ringen sidder rigtigt på, luk låget, og sæt glasset i en gryde.
  2. Hæld vand ved, så det netop når op over mælkens kant i glasset.
  3. Kog vandet op, og læg låg på gryden. Skru ned for varmen, og lad glasset stå og simre i vandet i 3 timer.
  4. Tag glasset op, og lad det køle helt af på køkkenbordet, inden du åbner det. Vip evt. lidt luft ind under gummiringen, da glasset kan være svært at få op pga. undertryk.
  5. Opbevar karamel­cremen på køl.

Tip: Hæld på glas, før du koger! Det anbefales ikke at koge dåsen direkte i en gryde, fordi der er risiko for, at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Hæld derfor den kondenserede mælk i et patentglas, før du koger den.

Sponsoreret indhold