Kage og dessert

Klassisk kiksekage med hjemmelavede kiks og kondenseret mælk

12. september Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Nyd en lækker klassisk kiksekage. Den perfekte blanding af knasende og blød tekstur gør denne kage til en favorit hos alle.
10 personer
Kiksekage:
300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk
40 g smør
Sandkageform, ca. 25 cm lang
Hjemmebagte kiks:
60 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
35 g mandelmel
180 g hvedemel + lidt til bordet
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk. vand

Fremgangsmåde:

Hjemmebagte kiks:

  1. Pisk flor­melis, vaniljesukker og smør sammen.
  2. Rør mandelmel i.
  3. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i smørmassen. Saml hurtigt dejen med vand, og lad den hvile indpakket i køleskabet i 1 time.
  4. Tænd ovnen på 200°.
  5. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et rekt­angel på ca. 25 x 20 cm. Skær firkanten ud til 3 bånd på den lange led, så det passer nogenlunde med, at hvert bånd er lidt kortere og lidt smallere end din form.
  6. Bag kiksene gyldne i ­ovnen i ca. 12 minutter. Lad dem afkøle helt på en rist.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  1. Hak chokoladen, og opvarm den i kondenseret mælk i en ­gryde ved svag varme. Rør jævnligt rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  2. Bland smør i, og rør massen ensartet.
  3. Beklæd sandkageformen med husholdningsfilm.
  4. Dæk bunden med et lag chokolade, og læg en ­kiksebjælke ovenpå. Fortsæt med at ­bygge kagen op, og lad det øverste lag være chokolade.
  5. Stil kagen i ­køleskabet i mindst 4 timer, men vend den gerne ud af formen og skær den i skiver allerede efter 30 minutter, så massen ikke er blevet helt stiv endnu.

Tip: Skyd genvej med en pakke gode vanilje­kiks. Er du vild med choko-orange-smag, kan du blande lidt revet ­appelsinskal i chokolademassen.

Sponsoreret indhold