Kage og dessert
Klassisk kiksekage med hjemmelavede kiks og kondenseret mælk
12. september Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Nyd en lækker klassisk kiksekage. Den perfekte blanding af knasende og blød tekstur gør denne kage til en favorit hos alle.

10 personer
Kiksekage:
300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk
40 g smør
Sandkageform, ca. 25 cm lang
Hjemmebagte kiks:
60 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
35 g mandelmel
180 g hvedemel + lidt til bordet
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk. vand
Fremgangsmåde:
Hjemmebagte kiks:
- Pisk flormelis, vaniljesukker og smør sammen.
- Rør mandelmel i.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i smørmassen. Saml hurtigt dejen med vand, og lad den hvile indpakket i køleskabet i 1 time.
- Tænd ovnen på 200°.
- Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et rektangel på ca. 25 x 20 cm. Skær firkanten ud til 3 bånd på den lange led, så det passer nogenlunde med, at hvert bånd er lidt kortere og lidt smallere end din form.
- Bag kiksene gyldne i ovnen i ca. 12 minutter. Lad dem afkøle helt på en rist.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
- Hak chokoladen, og opvarm den i kondenseret mælk i en gryde ved svag varme. Rør jævnligt rundt, indtil chokoladen er smeltet.
- Bland smør i, og rør massen ensartet.
- Beklæd sandkageformen med husholdningsfilm.
- Dæk bunden med et lag chokolade, og læg en kiksebjælke ovenpå. Fortsæt med at bygge kagen op, og lad det øverste lag være chokolade.
- Stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer, men vend den gerne ud af formen og skær den i skiver allerede efter 30 minutter, så massen ikke er blevet helt stiv endnu.

Læs også
Key lime pie med kiksebund
Tip: Skyd genvej med en pakke gode vaniljekiks. Er du vild med choko-orange-smag, kan du blande lidt revet appelsinskal i chokolademassen.