Kage og dessert

Lækker og svampet brunsviger

16. marts 2018 af Aller Media, Foto: Bjørn Jacobsen, Martin Tanggaard og Line Falck.
Mums! Disse brunsviger er nemme at lave, og så er kagen dejlig svampet at sætte tænderne i. Velbekomme!
Dej
40 g smør
250 g mel
½ tsk. salt
1¼ dl mælk
25 g gær
1 æg
Fyld
250 g farin
125 g smør
2 tsk. kanel

Sådan gør du:

(Ca. 8 stykker)

  1. Hak smørret ud i en blanding af mel og salt. Lun mælken let, og opløs gæren heri. Rør mælken i melblandingen sammen med ægget, og ælt dejen i 5 min. Lad den hæve i 1 time.
  2. Slå dejen ned, og læg den i en lille, smurt bradepande. Skær dejen ud i 2 x 4 rektangler, og lav en fordybning i hver.
  3. Rør fyldet af farin, smør og kanel, til det er blødt, og smør det på dejen i store mængder, hvor der er fordybninger, og kun let på resten af dejen.
  4. Bag kagen ved 200º i 20 min.

Sponsoreret indhold