Opskrifter
Lav en festlig kage som et otte-tal: Gulerodskage med smørcreme
Tirsdag, 1. juli 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft
En saftig og krydret gulerodskage med fløjlsblød brunet smørcreme. Perfekt til fødselsdagshygge og festlige fejringstimer!

10 personer
Gulerodskage:
225 g smør
325 g brun farin
3 æg
170 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt nellike
0,25 tsk. salt
200 g gulerødder
Brunet smørcreme:
130 g smør
125 g flormelis
0,25 tsk. stødt kanel
1 knsp. salt
300 g flødeost naturel
Pynt:
50 g valnøddekerner
30 g gule og orange påskeæg (mandelæg)
50 g gule og orange vingummi
Evt. spiselige blomster (f.eks. gul stedmoder)