Kage og dessert

Muffins med rabarber og marcipan

23. maj Af Mai Knauer. Foto: Columbus Leth.
Hvis du har rabarber i haven, kan du med fordel lave disse saftige og velsmagende rabarbermuffins.
12 personer
Muffins:
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
300 g rabarber
100 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. stødt anis
1 tsk. bagepulver
1 fast muffinform med 12 huller
12 papirmuffinforme
Pynt:
3 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen.

Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Riv marcipan groft på et rivejern, og vend det sammen med rabarberne. Drys lidt af melet over.

Vend rabarber-marcipan-blandingen sammen med anis, bagepulver og resten af hvedemelet.

Tilsæt æggeblandingen, og rør godt.

Læg papirmuffinforme i den faste muffinformen, og fyld formene ⅔ op med dej.

Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.

Pynt: Sigt lidt flormelis over kagerne lige inden servering.

Tip: Sørg for at vende rabarberstykkerne med lidt mel, inden du blander dem i dejen. Så synker de ikke til bunds i kagerne under bagningen.

Sponsoreret indhold