Kage og dessert
Pandekager med syltetøj
7. august 2016 af Lars Juul
Lækre pandekager bagt med øl, der bidrager til både smag og sprødhed. Nyd dem med syltetøj og evt. sukker.

Opskrift på pandekager med syltetøj:
10-15 stk.
Ingredienser
4 æg
1 spsk. sukker
Et nip salt
250 g mel
3 dl mælk
½ dl øl
100 g smeltet smør
Smør til stegning
Tilbehør
Jordbærsyltetøj (eller en anden slags syltetøj)
Prøv også: Klassiske pandekager
Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker, salt og mel sammen til en lind og ensartet blød dej. Tilsæt mælk og øl lidt ad gangen. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Sørg for, at alt er pisket helt ud, så dejen er fuldstændig uden klumper.
Smelt lidt smør på en pande. Bred dej ud på panden i et tyndt lag og bag pandekagen over middelstærk varme, til den er gylden i bunden. Vend den og bag den færdig på den anden side.
Bred jordbærsyltetøj over den færdige pandekage, rul den sammen og servér.
Find alle vores nemme opskrifter på pandekager her!