Kage og dessert
Snickerskage med Rice Krispies
24. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Du har garanteret hørt om snickerskage. Men har du hørt om snickerskage med Rice Krispies? Hvis ikke, så får du opskriften lige her.

16 personer
Ingredienser
5 æg
350 g sukker
200 g Rice Krispies
175 g saltede peanuts
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Smør til formen
Karamelcreme
150 g mælkechokolade
60 g sukker
50 g lys sirup
60 g smør
Overtræk
3 dl piskefløde
50 g saltede peanuts
75 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180°.
- Del æg i blommer og hvider. Stil blommerne til side til cremen. Pisk æggehviderne, til de begynder at danne små toppe.
- Pisk sukker i lidt ad gangen, så du får en sej og blank marengsmasse.
- Bland Rice Krispies og peanuts. Hak halvdelen groft. Blend den anden halvdel i en foodprocessor, så det bliver finthakket.
- Bland bagepulver og vaniljesukker i. Vend det hele i marengsmassen.
- Smør en rund bageform (Ø ca. 24 cm). Fordel dejen i bageformen, og bag den i ovnen i 25-30 minutter.

Læs også
Chokoladekage med mango-citronmousse
Karamelcreme:
- Hak chokolade groft.
- Opvarm den i en lille gryde sammen med sukker, sirup og smør ved middelvarme.
- Lad det simre og blive til en ensartet, flydende karamel.
- Tag gryden fra varmen.
- Pisk de 5 gemte æggeblommer, 1 ad gangen.
- Lad karamelcremen afkøl en smule, men uden at den bliver for stiv.

Læs også
Citronfuldmåne
Overtræk:
- Smør den let afkølede karamelcreme på kagebunden.
- Pisk fløden til skum, og læg den ovenpå.
- Pynt med grofthakkede peanuts og mørk chokolade.