Kage og dessert

Sukkerfri mandel-hindbærkage med kokostop

26. september Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Leder du efter et sundere alternativ? Så bør du prøve denne virkelig lækre mandel-hindbærkage, der endda er sukkerfri.
10 personer
Mandelbund:
250 g mandler
50 g havregryn
1 knsp. salt
35 g Easis perfect fit
50 g koldt smør + lidt til formen
2 æggehvider
Fyld og pynt:
2 dl sukkerfri hindbær­marmelade
2 æbler
50 g sukkerfri marcipan
Kokostop:
3 æggehvider
130 g kokosmel

Fremgangsmåde:

Mandelbund:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Blend mandler og havregryn til mel i en blender. Bland det med salt og perfect fit i en skål.
  3. Smuldr smør i blandingen, og saml den hurtigt med æggehviderne.
  4. Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, så den passer til størrelsen af din form. Læg det ene ark bagepapir med dejen på i formen, prik overfladen med en gaffel, og bag den i ovnen i 12 minutter.
  5. Lad ovnen være tændt.

Fyld og pynt:

  1. Smør et lag hindbærmarmelade på den ­varme kagebund, og riv æbler og ­marcipan over.

Kokostop:

  1. Pisk æggehviderne stive.
  2. Vend kokosmel i, og fordel det over kagen.
  3. Bag kagen færdig i ovnen i yderligere ca. 18 minutter, indtil bunden er sprød, og kokostoppen har sat sig.

Tip: Kagen er fryseegnet, så frys genre små firkanter ned i en bøtte med god afstand imellem, så har du altid en nem og sukkerfri snack ved hånden.

Sponsoreret indhold