Kage og dessert
Sukkerfri mandel-hindbærkage med kokostop
26. september Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Leder du efter et sundere alternativ? Så bør du prøve denne virkelig lækre mandel-hindbærkage, der endda er sukkerfri.

10 personer
Mandelbund:
250 g mandler
50 g havregryn
1 knsp. salt
35 g Easis perfect fit
50 g koldt smør + lidt til formen
2 æggehvider
Fyld og pynt:
2 dl sukkerfri hindbærmarmelade
2 æbler
50 g sukkerfri marcipan
Kokostop:
3 æggehvider
130 g kokosmel
Fremgangsmåde:
Mandelbund:
- Tænd ovnen på 180°.
- Blend mandler og havregryn til mel i en blender. Bland det med salt og perfect fit i en skål.
- Smuldr smør i blandingen, og saml den hurtigt med æggehviderne.
- Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, så den passer til størrelsen af din form. Læg det ene ark bagepapir med dejen på i formen, prik overfladen med en gaffel, og bag den i ovnen i 12 minutter.
- Lad ovnen være tændt.
Fyld og pynt:
- Smør et lag hindbærmarmelade på den varme kagebund, og riv æbler og marcipan over.
Kokostop:
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend kokosmel i, og fordel det over kagen.
- Bag kagen færdig i ovnen i yderligere ca. 18 minutter, indtil bunden er sprød, og kokostoppen har sat sig.

Læs også
Blød banankage med kokos
Tip: Kagen er fryseegnet, så frys genre små firkanter ned i en bøtte med god afstand imellem, så har du altid en nem og sukkerfri snack ved hånden.