boller

Grødboller

18. april Af Linn Grubbström. Foto: Columbus Leth.
Havregrødsboller er utrolig nemme at lave, smager rigtig godt og kan holde sig i lang tid.
12 personer
Havregrød:
60 g havregryn
2 dl vand
2 dl mælk
2 tsk. salt
Grødboller:
25 g gær
1 dl lunkent vand
2 tsk. salt
1 spsk. honning
350 g hvedemel
100 g ølandshvedemel
1 spsk. olivenolie
60 g havregryn

Fremgangsmåde:

Havregrød: Kog havregryn, vand, mælk og salt til havregrød i en gryde.

Lad grøden køle af. Du skal bruge ca. 400 g grød.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Grødboller: Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand med en røreske.

Tilsæt havregrød, salt, honning og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen sammen til en klistret dej.

Tilsæt resten af hvedemelet og ølandshvedemelet, og ælt dejen i mindst 5 minutter, gerne på en røremaskine. Dejen skal slippe kanterne på skålen, men stadigvæk være lidt fugtig.

Smør en skål med olie, og hæld dejen over i den nye skål. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Tænd ovnen på 250°.

Hæld havregryn i en skål.

Skyl dine hænder i koldt vand, og form boller ved hjælp af en ske og våde hænder.

Vend forsigtigt bollerne i havregryn, og placér dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve tildækket i 20 minutter.

Skru ovnen ned til 225°. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter.

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Sponsoreret indhold