Grødboller

Fremgangsmåde:
Havregrød: Kog havregryn, vand, mælk og salt til havregrød i en gryde.
Lad grøden køle af. Du skal bruge ca. 400 g grød.
Grødboller: Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand med en røreske.
Tilsæt havregrød, salt, honning og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen sammen til en klistret dej.
Tilsæt resten af hvedemelet og ølandshvedemelet, og ælt dejen i mindst 5 minutter, gerne på en røremaskine. Dejen skal slippe kanterne på skålen, men stadigvæk være lidt fugtig.
Smør en skål med olie, og hæld dejen over i den nye skål. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Rødgrød med fløde
Tænd ovnen på 250°.
Hæld havregryn i en skål.
Skyl dine hænder i koldt vand, og form boller ved hjælp af en ske og våde hænder.
Vend forsigtigt bollerne i havregryn, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket i 20 minutter.
Skru ovnen ned til 225°. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.
