brød

Hvidløgsflutes med grahamsmel

16. maj Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Tegner.
Dette hvidløgsflute med persille smager helt vidunderligt og er smukt at se på. Derudover er det utrolig nemt at lave.
2 personer
Brød:
25 g gær
5 dl lunt vand
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
100 g grahamsmel
800 g hvedemel + til bordet
Evt. 1 æggeblomme til pensling
Hvidløgsfyld:
120 g blødt smør
5 fed hvidløg
1 håndfuld kruspersille

Fremgangsmåde:

Opløs gær i lillefingervarmt vand i en skål. Tilsæt salt, sukker, olie og grahamsmel.

Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er sammenhængende og blød. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Del dejen i 2 portioner. Rul en portion dej ud til et rekt­angel på et meldrysset bord.

Smør halvdelen af hvidløgsfyldet over hele fladen, og rul dejen sammen som en roulade.

Tryk ­rullen lidt flad med håndfladen, og klip eller skær den til 2 aflange strimler, der sidder sammen et par cm i enden. Sno først hver strimmel omkring sig selv, og flet derefter de 2 strimler. Tryk enderne godt sammen.

Gentag med den sidste portion dej, og lad brødene hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 220°.

Pensl brødenes over­flade med æggeblomme eller vand, og bag dem i ca. 20 minutter.

Hvidløgsfyld: Rør det bløde smør med presset hvidløg og finthakket persille.

Sponsoreret indhold