Klassisk creme brulé

5-8 portioner afh. af dine skåle
Ingredienser
1 vaniljestang
½ l piskefløde
3 æggeblommer (evt. 4 små)
60 g sukker
50 g rørsukker til overfladen
Fremgangsmåde
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både dem og det tomme hylster i fløden. Varm derpå langsomt fløden op. Pisk æggeblommer og sukker sammen og hæld den varme fløde over æggeblommerne under omrøring. Sigt blandingen og kassér det tomme vaniljehylster.
Fordel cremen i små ovnfaste skåle og sæt disse i en bradepande eller et ovnfast fad. Hæld vand i fadet, til det når halvt op omkring skålene. Sæt fadet i ovnen ved 165° i ca. 50 min.
Læg film over skålene og lad dem køle helt af.
Drys overfladen med rørsukker umiddelbart inden servering. Brænd overfladen med en creme brulé-brænder, til sukkeret er smeltet og gyldent.
Servér evt. desserten med bær af en slags.
