Kage og dessert

Klassisk creme brulé

10. maj 2016 af Lars Juul
Nem dessert lavet af fløde, æggeblommer, vanilje, sukker og rørsukker. Desserten kræver blot, at du har en gasbrænder til madlavning.

5-8 portioner afh. af dine skåle

Ingredienser

1 vaniljestang
½ l piskefløde
3 æggeblommer (evt. 4 små)
60 g sukker
50 g rørsukker til overfladen

PRØV OGSÅ: Mandelfromage

Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både dem og det tomme hylster i fløden. Varm derpå langsomt fløden op. Pisk æggeblommer og sukker sammen og hæld den varme fløde over æggeblommerne under omrøring. Sigt blandingen og kassér det tomme vaniljehylster.
Fordel cremen i små ovnfaste skåle og sæt disse i en bradepande eller et ovnfast fad. Hæld vand i fadet, til det når halvt op omkring skålene. Sæt fadet i ovnen ved 165° i ca. 50 min.
Læg film over skålene og lad dem køle helt af.
Drys overfladen med rørsukker umiddelbart inden servering. Brænd overfladen med en creme brulé-brænder, til sukkeret er smeltet og gyldent.
Servér evt. desserten med bær af en slags.

Sponsoreret indhold