Kransekagestænger med frisk frugt

Fremgangsmåde:
Mørdejsbunde:
Bland mel, flormelis og salt. Hak smør i, til konsistensen er som rasp.
Saml dejen med æggeblommer, form den til 2 kugler, og lad dem hvile køligt i 30 minutter.
Rul mørdejen ud til 2 aflange firkanter, som er 3-5 mm høje, eller læg dem i tærteforme.
Prik bundene med en gaffel, og stil dem køligt i 15 minutter.
Kransekagemasse:
Ælt marcipan med sukker og æggehvider. Fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle.
Tænd ovnen på 180°.
Sprøjt kransekagemasse langs alle tærtebundenes kanter.
Bag tærterne i 15-20 minutter, til kransekagen er gylden, og mørdejen godt afbagt.
Fyld og pynt:
Smør de helt afkølede bunde med smeltet chokolade.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Giv jordbær et opkog, og mos dem med en gaffel. Hæld væsken igennem en fintmasket si, så kun saften er tilbage. Hæld saften tilbage i gryden, og smelt husblas deri et blad ad gangen.

Kransekage-top
Stil geléen køligt.
Pisk fløden til en let skum. Bland cremefraiche med vaniljesukker, og vend det i fløden.
Fordel cremen imellem kransekagekanterne.
Pynt kagen med frugter og bær, og dryp jordbærgeléen over (er den blevet for fast, så opvarm den ganske kort). Lad geléen sætte sig, og servér.
Tip: Bund og kransekagekanterne kan du lave klar dagen i forvejen.
