Opskrifter

Kransekagestænger med frisk frugt

Tirsdag, 4. april 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Sprød mørdejsbund, let syrlig creme og friske frugter og bær er en yderst velsmagende kombination. Kagen er omkranset af en blød kransekagemasse, der giver modspil til den sprøde mørdejsbund.
1 t og 10 min
12 personer
Mørdejsbunde:
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 knsp. salt
125 g smør
2 æggeblomme
Kransekagemasse:
450 g marcipan
225 g sukker
3 æggehvider (90 g)
Fyld og pynt:
100 g mørk chokolade
2 blade husblas
200 g jordbær, gerne fra frost
2 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %
1 tsk. vaniljesukker
4 kiwier
250 g hindbær
250 g vindruer