
Det skal du bruge
Kompot:
400 g rensede rabarber
100 g sukker
Evt. lidt kartoffelmel
50 g grofthakkede valnøddekerner
Dej:
150 g koldt smør i tern
250 g hvedemel
2 æggeblommer
125 g sukker
1-2 spsk. koldt vand
Makronmasse:
2 æggehvider
100 g knuste makroner
Tilbehør:
Cremefraiche 18 %
Sådan gør du
Kompot: Skær rabarberne i 2 cm tykke skiver og kom dem i en gryde sammen med sukkeret. Kog dem møre under låg (ca. 8 min.) og jævn evt. med kartoffelmel udrørt i lidt vand, hvis kompotten er meget tynd. Vend valnødderne i og lad kompotten afkøle.
Tærte: Smuldr smør og mel sammen, så der fremkommer store brødkrummer. Tilsæt æggeblommer, sukker og vand og saml hurtigt dejen. Lad den hvile i køleskabet i 1 time. Lav makronmassen af stiftpiskede hvider vendt med knuste makroner. Rul 2/3 af dejen tyndt ud og læg den i et smurt tærtefad. Fordel rabarberkompotten i et jævnt lag over dejen og læg makronmassen ovenpå. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler, der lægges over tærten i et fletværk. Bag tærten midt i en 200° varm ovn i ca. 30 min.