Snegle med chokolade

Ca. 20 stk.
Ingredienser
Dej
15 g gær
½ l mælk
1 æg
125 g rørsukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
150 g smør
Ca. 1 kg mel
150 g grofthakket mørk og/eller lys chokolade
Æg til pensling
Remonce
150 g smør
150 g flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. mel
Fremgangsmåde
Dej: Udrør gæren i den kolde mælk og tilsæt æg, rørsukker, kardemomme, salt, smør skåret i tern og mel. Hold lidt af melet tilbage, da den nødvendige mængde afhænger af typen. Ælt dejen sammen og ælt til sidst grofthakket chokolade ind i den.
Sæt dejen til hævning natten over, så udvikles langt mere smag end ved hurtig hævning.
Remonce: Lad smørret til remoncen få stuetemperatur og rør det sammen med flormelis, vaniljesukker og mel.
Snegle: Pres et stykke bagepapir ud i bradepanden, så det følger sider, hjørner og bund.
Drys mel på køkkenbordet og pres dejen ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm. Smør remoncen på og rul dejen sammen på den lange led.
Skær dejen ud i ca. 20 skiver og fordel dem i bradepanden med skærefladen opad. Pensl med sammenpisket æg og lad sneglene efterhæve i ½-1 time afhængigt af dit køkkens temperatur.
Opvarm ovnen til 200° (ikke varmluft) og bag sneglene i ca. 20-25 min. afhængigt af din ovn – sneglene skal være gyldne og gennembagte, men endelig ikke mørke i bunden.
TIP Frys et eventuelt overskud ned, mens bagværket endnu er lunt.

10 lækre kager og desserter med pærer:
10 lækre kager og desserter med pærer
Find lækre opskrifter i Ude og Hjemme hver uge:

