Kage og dessert

Snegle med chokolade

21. juni 2016 af Lone Landmand
Dejlig gærkage fra bradepanden med lys eller mørk chokolade, kardemomme og remonce. Sneglene bør spises straks efter tilberedning. Alternativt kan de fryses ned og tages frem i en fart, når der ikke er tid til at bage.

Ca. 20 stk.

Ingredienser

Dej
15 g gær
½ l mælk
1 æg
125 g rørsukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
150 g smør
Ca. 1 kg mel
150 g grofthakket mørk og/eller lys chokolade
Æg til pensling

Remonce
150 g smør
150 g flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. mel

PRØV OGSÅ: Ananaskage med ristet kokos

Fremgangsmåde

Dej: Udrør gæren i den kolde mælk og tilsæt æg, rørsukker, kardemomme, salt, smør skåret i tern og mel. Hold lidt af melet tilbage, da den nødvendige mængde afhænger af typen. Ælt dejen sammen og ælt til sidst grofthakket chokolade ind i den.
Sæt dejen til hævning natten over, så udvikles langt mere smag end ved hurtig hævning.

Remonce: Lad smørret til remoncen få stuetemperatur og rør det sammen med flormelis, vaniljesukker og mel.

Snegle: Pres et stykke bagepapir ud i bradepanden, så det følger sider, hjørner og bund.
Drys mel på køkkenbordet og pres dejen ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm. Smør remoncen på og rul dejen sammen på den lange led.
Skær dejen ud i ca. 20 skiver og fordel dem i bradepanden med skærefladen opad. Pensl med sammenpisket æg og lad sneglene efterhæve i ½-1 time afhængigt af dit køkkens temperatur.
Opvarm ovnen til 200° (ikke varmluft) og bag sneglene i ca. 20-25 min. afhængigt af din ovn – sneglene skal være gyldne og gennembagte, men endelig ikke mørke i bunden.

TIP Frys et eventuelt overskud ned, mens bagværket endnu er lunt.

10 lækre kager og desserter med pærer:

10 lækre kager og desserter med pærer

Find lækre opskrifter i Ude og Hjemme hver uge:

Sponsoreret indhold