Gris
Blomkålsgratin med skinketern
2. august 2016 af Kristina Marckmann
Denne velsmagende gratin er bagt med blomkål, skinketern og hakket persille.

4 personer
Ingredienser
600 g blomkål
Salt
6 spsk. hvedemel
4 dl kaffefløde 9 %
6 æggeblommer
300 g kogt skinke i tern
2 spsk. hakket persille
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
6 æggehvider
2 spsk. smør
2 spsk. rasp
Tilbehør
Gulerodsråkost
Fremgangsmåde
Skær blomkålen ud i små stykker og blanchér disse i letsaltet vand.
Pisk mel og fløde sammen i en tykbundet gryde og varm det godt igennem.
Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i.
Tilsæt blomkål, skinketern, persille, 1 tsk. groft salt og peber.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Smør en gratinskål med smørret og drys den med rasp.
Kom gratindejen i formen og bag den i 45 min. ved 200°.
Servér gratinen med revet gulerod.