Gris

Blomkålsgratin med skinketern

2. august 2016 af Kristina Marckmann
Denne velsmagende gratin er bagt med blomkål, skinketern og hakket persille.

4 personer

Ingredienser

600 g blomkål
Salt
6 spsk. hvedemel
4 dl kaffefløde 9 %
6 æggeblommer
300 g kogt skinke i tern
2 spsk. hakket persille
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
6 æggehvider
2 spsk. smør
2 spsk. rasp

Tilbehør
Gulerodsråkost

PRØV OGSÅ: Skinkekebab i pitabrød

Fremgangsmåde

Skær blomkålen ud i små stykker og blanchér disse i letsaltet vand.

Pisk mel og fløde sammen i en tykbundet gryde og varm det godt igennem.

Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i.

Tilsæt blomkål, skinketern, persille, 1 tsk. groft salt og peber.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

Smør en gratinskål med smørret og drys den med rasp.

Kom gratindejen i formen og bag den i 45 min. ved 200°.

Servér gratinen med revet gulerod.

Prøv også disse lækre supper:

Dejlige supper

Sponsoreret indhold