Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • kød
  • lam
  • Langtidsbraiseret lammeskank med rosmarin

Langtidsbraiseret lammeskank med rosmarin

Lammeskank er en af de udskæringer, der efter en langsom tilberedning har en intens smag og nærmest smelter på tungen.Skanken er det yderste stykke på lammekøllen, og her bliver den tilberedt med rosmarin, hvidløg og whisky. Opskriften er enkel og kræver ikke det store arbejde, du skal blot begynde madlavningen tre timer inden servering.For at give en dyb smag i kødet tilsættes sjat whisky, men det kunne også godt være cognac eller en god, mørk rom. Spiritusen giver det kødet en fyldig sødme.

Mail Print

Mandag d. 21. januar 2013 - af Lone Landmand. Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til langtidsbraiseret lammeskank

Hovedret til 4 personer

4 små lammeskanke
2 spsk. olie
1 spsk. smør
1 tsk. groft salt
¼ tsk. friskkværnet peber
1 dl whisky
1 bundt frisk rosmarin
2 helfed hvidløg
Ca. ½ l vand

LÆS OGSÅ: Opskrift på braiseret okseskank

Fremgangsmåde til langtidsbraiseret lammeskank

Tør skankene med køkkenrulle og rids overfladen i felter, så skindet ikke trækker sig sammen under stegningen.

Varm en stor stegegryde godt op. Hæld olie og smør i og brun skankene grundigt i fedtstoffet på alle sider, mens der krydres rundhåndet med salt og peber.

Tilsæt whisky, sæt omgående ild til og flambér med forsigtighed og med god afstand til dig selv.

Tilsæt rosmarin og hvidløg skåret i kvarter, når væden er kogt ind. Svits det i et lille minut og hæld vand på.

Læg låg på gryden og sæt den i ovnen. Giv retten 3 timer ved 175°.

Løft låget et par gange undervejs, så du sikrer dig, at skankene ikke koger tørre. Det skal gerne passe med, at væden stort set er væk, når kødet er mørt og færdigt.

LÆS OGSÅ: Lækre koteletter i fad gratineret med ost

Fyldig sauce

Ønsker du sauce til, kan du tage skankene op og koge stegeskyen op med lidt fløde og vand. Det giver en dejlig fyldig sauce. Si saucen og lad den stille og roligt simre ind, til den har en passende konsistens.

Relaterede Artikler

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

En læser fortæller: Nytårsaften på godt og ondt

12 fantastiske fyrværkerishows

Tænk på dyrene, når overgangen til 2019 markeres med fyværkeri

Læs mere om

  • lone landmand
  • gryderetter
  • nytår
  • nytårsmenu
  • hovedretter til nytår

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Undgå tømmermænd: Genstande og promiller

Tilde og Sæþór fra ”Den Store bagedyst”: Sådan fejrer vi nytåret

Ekspert: Sådan holder du dit nytårsforsæt

Alle tiders nytårshits

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

Mest læste

  • Langtidsbraiseret lammeskank med rosmarin
  • Lammeculotte
  • irish stew
  • Lam i dild
  • Græsk bøf

Seneste nyt

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • Vi skal gribe ind
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00