Okse
Krydret oksekødssuppe
20. februar Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Oksekødssuppen er god til de koldere dage, hvor man ønsker en lun, velsmagende og krydret ret. Der tilføres ekstra smag til retten i form af rødvin og chili.

2 personer
Oksekødssuppe:
1 løg
Olivenolie til stegning
300 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
½ dl rødvin
½ frisk rød chili
1 peberfrugt
2 gulerødder
1 tsk. paprika
½ tsk. tørret oregano
Salt og peber
5 dl oksebouillon
1 dåse flåede tomater
1½ spsk. koncentreret tomatpuré
½ dl cremefraiche 38 %
Salt og peber
Til servering:
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. cremefraiche 38 %
Brød
Fremgangsmåde:
Hak løg, og sautér det i olivenolie i en gryde i et par minutter.
Tilsæt oksekød og presset hvidløg. Steg, til alt kødet har skiftet farve.
Hæld rødvin over, og lad det simre i 5 minutter.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Snit chili fint, og skær peberfrugt og gulerødder i tern. Vend det i gryden sammen med paprika, oregano, salt og peber. Steg i 4-5 minutter.
Hæld bouillon, tomater og tomatpuré over.
Læg låg på, og lad suppen simre ved svag varme i 20 minutter.
Rør cremefraiche i, varm suppen igennem, og smag til med salt og peber.
Anret suppen med hakket persille og en skefuld cremefraiche på toppen. Servér brød eller flute til.

Læs også