Okse

Squash-spaghetti og kødsauce

9. februar 2015 af Pia Friis Andreassen. Foto: All Over Press.
Tynde strimler af squash serveres med hakket oksekød i tomatsauce krydret med oregano. Retten er beregnet til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen

PG = Protein / Grønt

2 personer

Ingredienser

Squash-spaghetti
2 grønne squash
1 tsk. timian
Salt og peber

Kødsauce
1 stort løg
2 tsk. olivenolie
450 g hakket oksekød 3-7 %
140 g tomatkoncentrat
2½ dl grønsagsbouillon
1 spsk. oregano
Salt og peber
50 g rucola

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Middag a la Grækenland

Fremgangsmåde

Squash-spaghetti: Tag squashene ud af køleskabet i god tid, evt. allerede fra morgenstunden, så de ikke er kolde, når de skal spises. Skyl squashene og riv dem i lange, tynde strimler med et strimlejern eller med en spiralizer. Vend dem med timian samt et nip salt og lidt peber. Sæt dem til side til senere.

Kødsauce: Pil løget og hak det. Sautér det klart i olien. Øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomatkoncentrat og steg blandingen i endnu 1-2 min. Hæld bouillon på og bring den i kog. Tilsæt oregano samt lidt salt og peber. Lad derefter saucen småsnurre i 15-20 min. Smag evt. til med mere krydderi. Skyl rucolaen, slyng den tør og servér den til.

TIP Retten indeholder én tolereret fødevare, nemlig olivenolie. Tolererede fødevarer må du højst få to af pr. dag i fase 2. Den tolererede mængde olie er 1 tsk. pr. person.

Grøntsagsspaghetti

Har du lyst til at lave lækre afvekslende og indbydende grøntsagsretter? Så kan en maskine, der kan lave fine strimler og spiraler, være en stor hjælp. Se testen af maskiner til grøntsagsspaghetti på Slankeklubben.dk

Sponsoreret indhold