Okse
Auberginelasagne
13. august Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Nyd en velsmagende auberginelasagne med saftige auberginer, cremet ost og fyldig tomatsauce. En moderne twist på klassisk lasagne.

4 personer
Auberginelasagne:
1 løg
Olivenolie til stegning og pensling
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
1 tsk. sukker
2 dåser flåede tomater
3 spsk. koncentreret tomatpuré
2 auberginer
125 g parmesan
1 frisk mozzarellakugle
Til servering:
Blandet grøn salat
Flute
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
2. Sautér hakket løg i olie i en gryde.
3. Brun kødet heri, og tilsæt presset hvidløg, spidskommen, salt, peber og sukker.
4. Rør flåede tomater og tomatpuré i. Lad retten simre under låg i 25 minutter.
5. Skær auberginer i ca. ½ cm tykke skiver på den lange led. Pensl dem med olie, krydr med salt og peber, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne bløde og gyldne i ovnen i ca. 20 minutter.
6. Pensl et ovnfast fad med olie. Læg lasagnen sammen med lag af skiftevis kødsauce, aubergine og parmesan.

Læs også
Auberginesalat
7. Dæk fadet med alufolie, og bag i 45 minutter.
8. Pluk mozzarella over, og bag i yderligere 10-15 minutter uden alufolie.
9. Servér lasagnen med blandet grøn salat og flute til.

Læs også