Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • kød
  • oksekød
  • Bøf Wellington og madagaskarsauce

Bøf Wellington og madagaskarsauce

Flot hovedret af oksemørbrad svøbt i blendede portobellosvampe, skalotteløg og hvidløg og indbagt i butterdej. Hertil en dejlig sauce med madagaskarpeberkorn, hvidløg og whisky.

Mail Print

Tirsdag d. 6. januar 2015 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Lone Landmands Bøf Wellington med madagaskar-sauce

Hovedret til 6 personer

Ingredienser

Bøf Wellington
1,2-1,5 kg oksemørbrad
1 spsk. smør
2 spsk. solsikkeolie
Salt og friskkværnet peber
500 g portobellosvampe
4 skalotteløg
1 fed hvidløg
3 spsk. dijonsennep

2 ruller butterdej
1 sammenpisket æg til pensling
Husholdningsfilm til indpakning

Madagaskar-sauce
2 løg
2 spsk. smør
1 lille dåse
madagaskar-peberkorn
1 fed hvidløg
1 dl whisky
1 l god oksefond eller bouillon
½ dl fløde
Salt og peber
Maizena udrørt i lidt koldt vand

PRØV OGSÅ Lone Landmands indbagte mørbrad med bacon og kantarelfløde

Fremgangsmåde

Bøf Wellington: Brun kødet på en glohed pande eller i en stegegryde i en blanding af smør og olie. Krydr rigeligt med salt og peber. Tag mørbraden op, når den er brunet, og læg den på køl.

Rens portobellosvampene, undgå at bruge vand, der er rigeligt vand i dem i forvejen, og pil skalotteløgene. Kør svampe, løg og hvidløg i en blender eller foodprocessor, til blandingen er ensartet. Den bliver let flydende. Steg svampeblandingen på en slip let-pande under hyppig omrøring. Målet er at slippe af med al væden. Bliv ved, til pandens indhold begynder at blive lidt fast. Smag til med salt og peber.

Pensl kødet med dijonsennep.
Læg to stykker husholdningsfilm ud på køkkenbordet, så de lapper over hinanden og danner en firkant på ca. 60 x 60 cm. Lad svampemassen køle lidt af og fordel den på filmen i en firkant, der svarer til omkredsen af kødet. Læg kødet på svampemassen og rul husholdningsfilmen forholdsvis stramt omkring kødet - det får således et lag svampemasse hele vejen rundt. Sno enderne som en nytårsknallert, så intet løber ud af pakken.
Læg det indpakkede kød på køl i mindst et kvarter, så svampemassen kan sættes sig lidt. Forvarm imens ovnen til 200° (ikke varmluft).

Fold de to butterdejsruller ud og læg dem sammen, så de kan nå hele vejen rundt om oksemørbraden. Brug et sammenpisket æg til at lime samlingen med.
Rul forsigtigt kødet ud af husholdningsfilmen og læg det over på butterdejen, rul dejen omkring kødet og pensl enderne grundigt med det sammenpiskede æg, før de lukkes.
Pensl butterdejen med æg på overfladen, læg den på en smurt bageplade og bag den indpakkede mørbrad i 25-35 min. alt efter tykkelsen, og hvor rød den ønskes. Når stegetermometeret viser 55°, er mørbraden rød, og ved 60° er den rosa.
Tag den indbagte mørbrad ud og lad den hvile i 15 min., inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver og serveres.

Madagaskar-sauce: Hak løgene fint og rist dem på en pande i smørret. De må gerne få lidt brun kulør, men ikke blive brankede. Lad en lille dåse grønne madagaskar-peberkorn dryppe af og tilsæt peberkornene. Lad dem stege med i et lille minut. Tilsæt finthakket hvidløg og whisky og lad væden koge væk. Tilsæt oksefond og lad saucen simre i et kvarters tid. Tilsæt derpå fløde og smag til med salt og peber. Jævn med lidt maizena udrørt i vand. Lad det koge op og servér med det samme.

11 lækre pizzaer:

11 lækre pizzaer (ikke Jamie Oliver)

Pizza med mozzarella og chorizopølse - se opskriften her Pizza med mozzarella og chorizopølse - se opskriften her

Lækker pizza

Pizza med mozzarella og chorizopølse - se opskriften her

1 / 12
Pizza med tyk bund og kartofler - se opskriften her Pizza med tyk bund og kartofler - se opskriften her

Deep pan-kartoffelpizza

Pizza med tyk bund og kartofler - se opskriften her

2 / 12
Fuldkornspizza med serranoskinke - se opskriften her Fuldkornspizza med serranoskinke - se opskriften her

Prøv en fuldkornspizza

Fuldkornspizza med serranoskinke - se opskriften her

3 / 12
Lækker og praktisk pizza - også god til picnic. Se opskriften her  Lækker og praktisk pizza - også god til picnic. Se opskriften her 

Lukket pizza med skinke

Lækker og praktisk pizza - også god til picnic. Se opskriften her 

4 / 12
Smart til en travl hverdagsaften - se opskriften her Smart til en travl hverdagsaften - se opskriften her

Lyn-pizza

Smart til en travl hverdagsaften - se opskriften her

5 / 12
Hjemmelavet pizza inspireret af Mexico med tacosauce og jalapenos - se opskriften her Hjemmelavet pizza inspireret af Mexico med tacosauce og jalapenos - se opskriften her

Mexicansk pizza

Hjemmelavet pizza inspireret af Mexico med tacosauce og jalapenos - se opskriften her

6 / 12
Lav lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke  - børnene vil elske dem. Se opskriften her Lav lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke  - børnene vil elske dem. Se opskriften her

Pizzasnegle

Lav lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke  - børnene vil elske dem. Se opskriften her

7 / 12
Pizza med mozzarella, parmaskinke, broccoli og ruculasalat - se opskriften her
Pizza med mozzarella, parmaskinke, broccoli og ruculasalat - se opskriften her

Pizza med italiensk fyld

Pizza med mozzarella, parmaskinke, broccoli og ruculasalat - se opskriften her

8 / 12
Super pizza med parmaskinke og meget mere - se opskriften her Super pizza med parmaskinke og meget mere - se opskriften her

Speltpizza med parmaskinke

Super pizza med parmaskinke og meget mere - se opskriften her

9 / 12
Lav en anderledes pizza med laks - se opskriften her Lav en anderledes pizza med laks - se opskriften her

Himmelsk pizza

Lav en anderledes pizza med laks - se opskriften her

10 / 12
Pizza med parmaskinke, peberfrugt, ananas og meget mere - se opskriften her
Pizza med parmaskinke, peberfrugt, ananas og meget mere - se opskriften her

Pizza variable

Pizza med parmaskinke, peberfrugt, ananas og meget mere - se opskriften her

11 / 12

Relaterede artikler

Kebab af oksekødsboller på spyd serveret med blomkåls-couscous og hvidløgsdressing

Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Spanske pizzaer

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Nyeste artikler

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden

Relaterede Artikler

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Læs mere om

  • lone landmand
  • udenlandske retter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Spanske pizzaer

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Mest læste

  • Kalvecuvette
  • Spicy oksekødssuppe
  • Sprængt oksebryst
  • Bøfsandwich de luxe
  • Burgere og ovnstegte kartoffelbåde

Seneste nyt

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden
  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00