Okse

Bøffer med sensommergrønt

31. august Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Tegner.
Sommeren står på hæld, men der er stadig rig mulighed for at smide et par lækre bøffer på grillen.
4 personer
Bøffer:
4 tykstegsbøffer
Olivenolie til stegning
Salt og peber
Ovnbagt sensommergrønt:
800 g små kartofler
1 fennikel
6 gulerødder
2 rødløg
300 g cherrytomater
4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. flydende honning
1½ tsk. citronsaft
½ tsk. paprika
1 spsk. frisk dild
½ tsk. salt
30 g pinjekerner
1 håndfuld kørvel

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Kog kartoflerne i 10 minutter.
  3. Skær fennikel, gulerødder og rødløg i grove stykker. Halvér ­tomater og kartofler.
  4. Bland olie, balsamico, honning, citronsaft, paprika, grofthakket dild og salt.
  5. Vend dressingen med grøntsager og ­kartofler i et ovnfast fad eller en bradepande beklædt med bagepapir.
  6. Bag grøntsagerne møre i ovnen i ca. 20 minutter.
  7. Drys ristede pinjekerner over, og servér med et drys kørvel.

Bøffer:

  1. Brun bøfferne på begge sider i olie på en pande.
  2. Krydr med salt og peber, og steg dem et par minutter på hver side, til kødet er som ønsket.
  3. Servér bøfferne med ovnbagt sensommergrønt.

Sponsoreret indhold