Okse
Bøffer med sensommergrønt
31. august Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Tegner.
Sommeren står på hæld, men der er stadig rig mulighed for at smide et par lækre bøffer på grillen.

4 personer
Bøffer:
4 tykstegsbøffer
Olivenolie til stegning
Salt og peber
Ovnbagt sensommergrønt:
800 g små kartofler
1 fennikel
6 gulerødder
2 rødløg
300 g cherrytomater
4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. flydende honning
1½ tsk. citronsaft
½ tsk. paprika
1 spsk. frisk dild
½ tsk. salt
30 g pinjekerner
1 håndfuld kørvel
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Kog kartoflerne i 10 minutter.
- Skær fennikel, gulerødder og rødløg i grove stykker. Halvér tomater og kartofler.
- Bland olie, balsamico, honning, citronsaft, paprika, grofthakket dild og salt.
- Vend dressingen med grøntsager og kartofler i et ovnfast fad eller en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag grøntsagerne møre i ovnen i ca. 20 minutter.
- Drys ristede pinjekerner over, og servér med et drys kørvel.
Bøffer:
- Brun bøfferne på begge sider i olie på en pande.
- Krydr med salt og peber, og steg dem et par minutter på hver side, til kødet er som ønsket.
- Servér bøfferne med ovnbagt sensommergrønt.

Læs også
Middelhavssalat med grillede bøffer