Okse
Middelhavssalat med grillede bøffer
18. juni Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Smid to tykstegsbøffer på grillen, og lav en lækker middelhavsinspireret salat med peberfrugt, tomat, hvidløg og squash.

4 personer
Grillede bøffer:
2 tykstegsbøffer
Olivenolie til stegning
Salt og peber
Middelhavssalat:
4 peberfrugter, gerne i forskellige farver
2 rødløg
3 tomater
3 fed hvidløg
2 squash
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
50 g ansjosfileter i olie
Til servering:
25 g oliven uden sten
Feta
1 håndfuld bredbladet persille
Evt. kartofler
Fremgangsmåde:
Grill bøfferne, eller brun dem i olivenolie, og steg begge sider i et par minutter ved middel varme. Krydr med salt og peber.
Middelhavssalat: Tænd ovnen på 225°.
Skær peberfrugterne i 3-4 stykker, og læg dem med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir.
Skær løg og tomater i grove både, og læg dem på bagepladen sammen med hele hvidløg og squashstave.
Dryp olivenolie over, og bag grøntsagerne i ovnen i 30 minutter.
Pil skindet af peberfrugterne, løg og hvidløg. Skær peberfrugtkødet i tykke strimler, og pil løgets både fra hinanden.
Bland hvidløg med balsamico og finthakkede ansjoser.
Vend det hele sammen.
Servér med oliven, smuldret feta og bredbladet persille drysset over, og spis evt. kartofler til.

Læs også