Onsdag d. 12. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Frikadeller af oksekød med hummus
Lækre frikadeller af oksekød med hummus

Frikadeller til 4 pers.
Ingredienser - frikadeller af oksekød med hummus:
Frikadeller:
400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. revet løg
75 g fintrevet gulerod
2½ tsk. garam masala
Olie til stegning
Hummus:
400 g tørrede kikærter (udblødt i vand natten før brug)
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
6 peberkorn
1 tsk. salt
1 citron
1 3⁄4 dl olie
½ dl vand
Paprika
Salt
Salat:
½ vandmelon i tern
250 g feta i tern
1 stort, finthakket løg
50 g soltørrede tranebær
4 spsk. mørk balsamicoeddike
PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål
Fremgangsmåde - frikadeller af oksekød med hummus:
Hummus: Kom afdryppede kikærter, laurbærblade, hvidløg, peber og salt i en gryde og dæk det med vand. Lad det småkoge under låg i 1 time. Hæld vandet fra og fjern peberkorn og laurbærblade. Gem halvdelen af kikærterne til torsdag. Kør resten med saft af 1 citron, olie og vand i en foodprocessor. Smag til med krydderier. Tag ca. 1⁄3 fra til madpakker torsdag.
Frikadeller: Ælt kødet med salt og derefter med de øvrige ingredienser. Steg dine frikadeller i olie i 5-6 min. på hver side.
Salat: Bland vandmelon med feta, løg og tranebær. Dryp balsamico over.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.
PRØV OGSÅ: Salat med oksekød