Okse

Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

15. maj 2017 Af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard.
Kebab med hakket oksekød, der er krydret med hvidløg, spidskommen og koriander. Hertil blomkåls-couscous med tomater og forårsløg.
4 personer
Kebab med oksekød og blomkåls-couscous:
500 g hakket oksekød
Salt og peber
1 finthakket løg
1 æg
3 spsk. fintvalsede havregryn
3 spsk. + ½ dl hakket persille
3 hakkede fed hvidløg
1 tsk. sambal oelek
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
1 stort blomkål
1 bdt. forårsløg
250 g tomater
Citronolie
Grillspyd
Olivenolie
2 dl græsk yoghurt

Fremgangsmåde:

Rør hakket kød og 1½ tsk. salt sammen. Tilsæt løg, æg, havregryn, 1 spsk. hakket persille, 1 hakket fed hvidløg, sambal oelek, spidskommen, koriander og ½ tsk. peber og rør det sammen til en ensartet fars.

Lad den trække en stund i køleskabet.

Del blomkålen i små buketter og kør den i foodprocessoren, til den er helt findelt.

Snit forårsløgene fint og del tomaterne i halve. Vend grøntsagerne med 2 spsk. hakket persille og smag til med citronolie, salt og peber.

Tag farsen ud af køleskabet, form den til aflange kødboller som sættes på spyd. Pensl dem med olie og grill dem på havegrillen eller panden i 3½-4 min. på hver side.

Rør yoghurt, ½ dl persille og 2 hakkede fed hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og servér dressingen til kebabben.

Sponsoreret indhold