Torsdag d. 14. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Tortillaer med oksekødsfyld
Nemme, fyldte tortillas

4 pers.
Ingredienser til tortillaer med oksekødsfyld
500 g hakket oksekød
1 finthakket løg
2 spsk. olie
250 g friske tomater skåret i tern
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
Salt og peber
1 pk. fuldkorns-tortillaer
Ca. 100 g revet parmesanost
Tomatsauce:
1 dåse flåede tomater
1 nip sukker
Salt og peber
Salat:
4 æbler
1 potte persille
25 g parmesanost
1 spsk. mandler
½-¾ dl olie
Salt
PRØV OGSÅ: Tortillaer med andelever
Fremgangsmåde:
Tortillaer:
Sautér løget i olien, øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomater, hvidløg og oregano. Lad det simre i et par minutter og smag til med salt og peber. Fordel kødblandingen på tortillaer, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad.
Tomatsauce:
Blend tomaterne til en glat masse. Smag til med sukker, salt og peber. Hæld tomatsaucen over tortillaerne og strø parmesanost ovenpå. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 12-15 min.
Salat:
Skær æblerne først i både og dernæst i skiver. Kør persille inkl. stilke, parmesanost og mandler til en grov masse i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt. Vend persillepestoen med æblerne.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap