Flæskesteg med sprød rødkålssalat

Denne flæskesteg smager fantastisk og hvis du følger opskriften, får en dejlig sprød svær. Server den med frisk rødkålssalat, der er vendt i en skøn appelsin-dressing.

flæskesteg

Tid: ca. 1 time og 45 min

Flæskesteg:

1,6 kg svinekam uden ben

3 spsk. groft salt

20 nelliker

Rødkålssalat:

½ rødkålshoved

2 appelsiner

Bredbladet persille

Dressing:

½ dl rapsolie

Saften fra de 2 fileterede appelsiner

3 spsk. ahornsirup

Salt, peber

Sådan gør du: 

Læg stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker 1⁄3 af stegen. Steg den i 20 min. i ovnen ved 220°. Tag stegen ud, vend den og krydr sværen med groft salt. Stik nelliker i sværen og dæmp varmen til 175° og giv stegen ca. 1 time mere midt i ovnen.

Hæld lidt vand over hvert 20. minut. Er sværen ikke sprød, kan du sætte den under ovnens grill, men hold øje med den.

Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min.

Snit rødkålen helt fint, evt. på et mandolinjern, og skær appelsinerne i fileter. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over rødkål og appelsin. Pynt med hakket persille.

For meget flæskesteg? Her får du 10 gode råd, så du slipper for ondt i maven