Gris

Flæskesteg med sprød rødkålssalat

20. december 2017 Af Joan Andersen. Foto: Jacob Ljørring.
Denne flæskesteg smager fantastisk og hvis du følger opskriften, får en dejlig sprød svær. Server den med frisk rødkålssalat, der er vendt i en skøn appelsin-dressing.
Flæskesteg:
1,6 kg svinekam uden ben
3 spsk. groft salt
20 nelliker
Rødkålssalat:
½ rødkålshoved
2 appelsiner
Bredbladet persille
Dressing:
½ dl rapsolie
Saften fra de 2 fileterede appelsiner
3 spsk. ahornsirup
Salt, peber

Fremgangsmåde:

Læg stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker 1⁄3 af stegen. Steg den i 20 min. i ovnen ved 220°.

Tag stegen ud, vend den og krydr sværen med groft salt. Stik nelliker i sværen og dæmp varmen til 175° og giv stegen ca. 1 time mere midt i ovnen.

Hæld lidt vand over hvert 20. minut. Er sværen ikke sprød, kan du sætte den under ovnens grill, men hold øje med den.

Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min.

Snit rødkålen helt fint, evt. på et mandolinjern, og skær appelsinerne i fileter.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over rødkål og appelsin.

Pynt med hakket persille.

Sponsoreret indhold