Onsdag, 20. december 2017 - 8:00 - af Joan Andersen, Opskrift: Camilla Zarah Lawes, Gitte Heidi Rasmussen, Kim Gravenhorst, Joan Andersen Foto: Betina Hastoft, Bjørn Jakobsen, John Bendtsen/ Wichmann+Bendtsen photography, Jacob Ljørring
Flæskesteg med sprød rødkålssalat
Denne flæskesteg smager fantastisk og hvis du følger opskriften, får en dejlig sprød svær. Server den med frisk rødkålssalat, der er vendt i en skøn appelsin-dressing.

Tid: ca. 1 time og 45 min
Flæskesteg:
1,6 kg svinekam uden ben
3 spsk. groft salt
20 nelliker
Rødkålssalat:
½ rødkålshoved
2 appelsiner
Bredbladet persille
Dressing:
½ dl rapsolie
Saften fra de 2 fileterede appelsiner
3 spsk. ahornsirup
Salt, peber
Sådan gør du:
Læg stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker 1⁄3 af stegen. Steg den i 20 min. i ovnen ved 220°. Tag stegen ud, vend den og krydr sværen med groft salt. Stik nelliker i sværen og dæmp varmen til 175° og giv stegen ca. 1 time mere midt i ovnen.
Hæld lidt vand over hvert 20. minut. Er sværen ikke sprød, kan du sætte den under ovnens grill, men hold øje med den.
Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min.
Snit rødkålen helt fint, evt. på et mandolinjern, og skær appelsinerne i fileter. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over rødkål og appelsin. Pynt med hakket persille.
For meget flæskesteg? Her får du 10 gode råd, så du slipper for ondt i maven