Fredag d. 24. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kotelet og kartoffelsalat
Middag på 30 minutter

4 pers.
Ingredienser til kotelet og kartoffelsalat
4 herregårdskoteletter
1 spsk. smør og 2 spsk. olie
Salt og peber
Kartoffelsalat:
650 g kogte, kolde kartofler (evt. rest fra torsdag)
1 løg, 250 g cherrytomater
1 bdt. asparges
¾ potte purløg
Dressing:
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. dijonsennep
2 finthakkede fed hvidløg
6 spsk. koldpresset olie
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Nakkekotelet på spid
Fremgangmåde
Kartoffelsalat: Skær kartoflerne i mindre stykker og løget i tern. Skær tomaterne i halve. Fjern den nederste, træede del af aspargesene, som herefter skæres i mindre stykker. Kom det hele i en skål. Klip purløg over grøntsagerne.
Dressing: Rør eddike, sennep og hvidløg sammen. Tilsæt olien under omrøring, til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne.
Koteletter: Dup koteletterne tørre. Steg dem i fedtstoffet over middelvarme i 7-8 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Svinemedaljon og timianstegte kartofler