Fredag d. 11. maj 2012 - af Pia Friis Andreassen
Spaghetti med bacon, citron og broccoli
Prøv spaghetti med bacon, citron og broccoli

Det skal du bruge:
400 g fuldkornsspaghetti
Salt og friskkværnet peber
2 broccoli
2 x 150 g bacon i skiver
5 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
2 spsk. citronsaft
2 spsk. revet parmesanost
Tilbehør:
Ca. 75 g revet parmesanost
Sådan gør du:
Kog spaghettien i letsaltet vand i en stor gryde efter anvisningen på emballagen.
Del broccolien i små buketter. Kog broccolibuketterne sammen med spaghettien i de sidste ca. 2 min. af dennes kogetid. Broccolien skal have lidt bid.
Tag ca. 1 dl af pastavandet fra og lad spaghetti og broccoli dryppe af.
Klip baconen i mindre stykker. Steg den sprød og gylden i en gryde i 1 spsk. olie.
Læg den på fedtsugende papir og kassér baconfedtet. Kom nu 4 spsk. olie, hvidløg, citronskal, -saft og parmesanost i gryden og varm det op.
Tag gryden af varmen.
Kom spaghetti og broccoli i gryden og rør det sammen med olieblandingen.
Spæd med lidt pastavand og rør rundt. Vend baconen i.
Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.