Spaghetti med bacon, citron og broccoli

Prøv spaghetti med bacon, citron og broccoli

Spaghitti med citron og broccoli. Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

400 g fuldkornsspaghetti
Salt og friskkværnet peber
2 broccoli
2 x 150 g bacon i skiver
5 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
2 spsk. citronsaft
2 spsk. revet parmesanost

Tilbehør:

Ca. 75 g revet parmesanost

Sådan gør du:

Kog spaghettien i letsaltet vand i en stor gryde efter anvisningen på emballagen.

Del broccolien i små buketter. Kog broccolibuketterne sammen med spaghettien i de sidste ca. 2 min. af dennes kogetid. Broccolien skal have lidt bid.

Tag ca. 1 dl af pastavandet fra og lad spaghetti og broccoli dryppe af.

Klip baconen i mindre stykker. Steg den sprød og gylden i en gryde i 1 spsk. olie.

Læg den på fedtsugende papir og kassér baconfedtet. Kom nu 4 spsk. olie, hvidløg, citronskal, -saft og parmesanost i gryden og varm det op.

Tag gryden af varmen.

Kom spaghetti og broccoli i gryden og rør det sammen med olieblandingen.

Spæd med lidt pastavand og rør rundt. Vend baconen i.

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.