Svinekød i karrykål

Lækker blandet ret, der ovenikøbet er let at lave

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Ingredienser til svinekød i karrykål:

(bemærk at dette er dobbel portion, halvdelen af retten kan tages fra og bruges næste dag - se mere nedenfor)

1 kg hakket svinekød 10-14 %
1 hvidkålshoved
2 mellemstore løg
Ca. 3 spsk. mild karry
4 spsk. olie
2½ dl hønsebouillon
Sojasauce
Peber
2 håndfulde rosiner
1 hakket potte persille

Tilbehør:

Rugbrød

Prøv også: Alt i en gryde

Sådan gør du:

Kassér de yderste kålblade og del kålen i kvarter. Hak stokken fint og skær resten af kålen i tynde strimler sammen med løgene. Steg karryen i olien i 20 sek. over middelstærk varme i en stor gryde. Øg varmen og lad kål, løg og kød delt i "klatter" stege med under omrøring i 4-5 min. Spæd evt. med lidt vand, så det ikke brænder på. Tilsæt bouillon og lad det småkoge under låg i 25 min. Smag til med karry, sojasauce og peber. Tag halvdelen fra til næste dag. Vend rosiner og persille i resten og servér.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Prøv også: Kotelet med ovnstegt tilbehør