Torsdag d. 24. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Svinekød på spid og lun rissalat
Gode spid med svinekød og en lækker rissalat

4 personer
Ingredienser til svinekød på spid og lun rissalat:
450 g nakkekoteletter (3-4 stk.)
3 spsk. olie
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Rissalat:
3 dl fuldkornsris kogt efter anvisningen på pakken
½ kg gulerødder i tern
Saften af ½ citron
2 spsk. olie
½-1 hakket rød chili uden kerner og hinder
1 hakket potte persille
Dressing:
3 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber
Dipsauce:
250 g cremefraiche 18 % rørt med 1-2 tsk. sambal oelek (stærk chilipasta)
PRØV OGSÅ: Koteletter i fad gratineret med ost
Sådan gør du:
Rissalat:
Læg gulerødderne i kogende vand i 1½ min. Lad dem dryppe af. Dryp citronsaft og olie over, drys med chili og lad dem trække en stund. Rør dressingen sammen og vend den med de kogte ris. Vend derpå de marinerede gulerødder inkl. marinaden i. Hold salaten varm under låg. Vend persille i lige inden servering.
Kødspid:
Skær kødet i tern på 2 x 2 cm og træk dem på spid. Steg kødet i olien på en pande i 4-5 min. på hver side. Krydr med spidskommen, salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap