Gris
Urtesvøbt svinemørbrad
2. juli Af Line Holt Nielsen.
Urtesvøbt svinemørbrad med salat og nye kartofler er en genial kombination her i sommervarmen!

4 personer
Urtesvøbt svinemørbrad:
1 svinemørbrad
4 håndfulde blandede friske krydderurter, f.eks. persille, salvie, timian og mynte.
60 g parmesan
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie + lidt til stegning
Salt og peber
2 spsk. hvedemel
2 spsk. sennep
Til servering:
Kogte kartofler
Blandet grøn salat
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160°.
Afpuds mørbraden for sener og hinder.
Blend krydderurterne med parmesan, der er skåret i mindre stykker, skallen fra citronen og olie. Blend til en jævn konsistens, og smag til med salt og peber.
Brun svinemørbraden på en pande i olivenolie. Tag den af panden, drys mel på alle kanterne, og pensl med sennep.
Rul kødet i krydderurteblandingen.
Steg mørbraden i ovnen i 10 minutter, vend bunden i vejret på den, og steg i yderligere 10 minutter. Centrumtemperaturen skal være 62-65°.
Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det ud til tykke bøffer.
Servér mørbradbøfferne med kogte nye kartofler og en blandet grøn salat til.

Læs også